Peter Sends Us An Update From The Istanbul Olympiad

Posted: 06/09/2012 by Ian in Club News

Peter has sent us an update from the Istanbul Olympiad. Not quite sure what it says, although he seems pleased with “Halverwege op 50% !!”. Even if you cant decipher the report I have appended the photos he sent to this page. We will need to have him elaborate on what the chess team were doing at the “Bermuda Party” when he gets back !!!

Woensdag 5 september 2012.

Halverwege op 50% !!

In mijn vorige verslag eindigde ik bij de wedstrijd tegen USA. Natuurlijk verloren we deze wedstrijd, maar daarna werd er geweldig gestreden en dankzij forse overwinningen in de laatste 2 ronden zijn we terug op 50% ! We speelden achtereenvolgens tegen Nederlandse Antillen (was dat niet een provincie van Nl.?) Estland, Luxemburg, Sri Lanka, Yemen en Zambia. Er had zelfs meer in gezeten (oa 3x dezelfde stelling in gewonnen positie) maar 50 % is voor NZL gewoon goed. De sfeer is prima, er wordt volop geschaakt en voorbereid en tussendoor is er ook tijd voor ontspanning. Kortom, de captain/coach is tevreden.

Het blijft natuurlijk ook fantastisch om hier aanwezig te mogen zijn. Inmiddels al vele topspelers her en der ontmoet (Bermuda party, gym, etc.) en nog steeds geweldig om zoveel verschillende culturen bij elkaar te zien. Vandaag spelen we tegen Syrie trouwens wat wel erg vreemd is nadat we gisteren op CNN een reportage vanuit Syrie zagen waaarin een meisje in haar huis werd dood geschoten. Dat relativeert alles wel weer behoorlijk en over een week zal het “echte” leven ongetwijfeld ook wel weer wennen zijn. Maar voorlopig nog volop genieten van deze schaakwereld !!

Here with the assistance of Google Translate is what he actually said:

Wednesday, September 5, 2012.

Halfway to 50%!

In my previous report I finished the match against USA. Of course we lost this match, but then there was great battle and thanks to significant victories in the last 2 laps we are back at 50%! We played consecutively against Netherlands Antilles (that was not a province of Eng.?) Estonia, Luxembourg, Sri Lanka, Yemen and Zambia. There had been even more (eg 3x same proposition in playing position) but 50% for NZL just fine. The atmosphere is fine, there is plenty of chess and prepared and in between there is time to relax. In short, the captain / coach is satisfied.

It is still too great to be here to be. Meanwhile many top players here and met (Bermuda Party, gymnastics, etc.) and still great to so many different cultures in one place. Today we play against Syria by the way what is very strange after we yesterday on CNN a report from Syria waaarin saw a girl in her home was shot. That puts everything again properly and in a week it will be “real” life undoubtedly have to get used to. But for now still enjoy this chess!

Advertisement

Comments are closed.